За клуба

Спортен живот

Приятели

Актуално

Стана традиция през месец декември да отличаваме най-добрите си състезатели за изминалата състезателна година.

Тази година празникът ни бе двоен: Джудо клуб ”Олимпия” стана на пет години!

Наши гости бяха класни ръководители, директори, родители, приятели и бивши възпитаници на клуба.

Ето, че се изтърколи още една година. Финалът й традиционно ни дава повод за равносметка, така,че решихме да се огледаме и да видим “какви сме ги свършили” през 2010 година. Какво написахме в графата “постигнато” ще видим от следващите кадри.


Стартирахме повече от успешно в първото си състезание за 2011година. На 12.02.2011 г. в столичната зала "Христо Ботев" се проведе държавния личен шампионат по джудо за юноши и девойки старша възраст. Отборът взе участие с девет състезатели в отделните категории и постигна забележителен успех, завръщайки се в Козлодуй със седем медала, пет от които облечени в злато! Като тайфун над татамито преминаха джудистите ни достигайки до пет финали и ги спечелиха безапелационно и убедително - всички с чисти победи!

Олимпия

ОлимпияВалентин Алипиев в категория 55 кг. показа класа, постигайки пет поредни победи над съперниците си. Георги Георгиев извоюва бронз при 90 килограмовите юноши, а Стилян Дерменджиев остана седми. Точки за отбора донесе и дебютантката Миглена Борисова при 63 кг девойки, която остана пета. При кадетките с шампионски титли се окичиха Магдалена Рангелова в категория 57 кг и Ралица Коева 63 кг. Макар, че са родени 1997 г. и все още се състезават при младшата възраст три от възпитаничките на клуба премериха сили и с по-големи от тях. Андрея Паунова и Теодора Енева бяха неудържими и спечелиха злато при 44 и +73-килограмовите девойки. В категория 48 кг, Кристин Кирилова се класира на трето място.

На 19.02.2011 г. в София се проведе ДЛШ за младежи и девойки родени 1991-1992-1993-1994 г.

Олимпия

ОлимпияВ надпреварата с цел обиграване се пуснахме с пет състезатели. Трима от състезателите ни доказаха,че неслучайно са шампиони на страната при старшата възраст. След пет победи Валентин Алипиев достигна до финала при 55 кг. младежи и спечели сребърен медал. Същото отличие взе и Ралица Коева в кат. 63 кг, а Магдалена Рангелова се окичи с бронз. На състезанието стана ясно,че тримата джудисти са включени в състава на националния отбор и ще представят страната ни на Европейска купа по джудо в Загреб на 4 и 5март.

ОлимпияВ конкуренция от 50 състезатели в катeгория 66 кг. Александър Янков постигна четири победи и две загуби, като остана седми.

ОлимпияДебютантът Денис Гърлов в същата категория записа една победа и две загуби.
Олимпия


ОлимпияПредставянето на девойките ни в републиканския личен шампионат на 20 февруари в столичната зала "Христо Ботев", потвърди мнението на специалистите по джудо, че козлодуйската школа е една от най-добрите в България.

ОлимпияИ шестте ни представителки успяха да се реализират повече от успешно. Те доминираха над съперничките си и заслужено спечелиха четири финала.

Злато заслужиха Пламена Кирилова /32 кг/ и Андрея Паунова /44 кг/. В последната среща в категория 52 кг Кристин Кирилова се наложи над съотборничката си Ивет Николова.

ОлимпияПри +63килограмовите девойки шампионка на републиката е Теодора Енева, а дебютантката Ванеса Цветанова стана трета в същата категория.

ОлимпияПри юношите Росен Петров остана пети в кат. 34 кг.

ОлимпияТака прибавихме към актива си още 4 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал.


Състезателната 2010 година възпитаниците на клуба стартираха с участието си в Държавния личен шампионат за юноши и девойки старша възраст, момичета и момчета.

Две шампионски титли завоюваха нашите джудисти,общо 7 медала от първото си състезание за годината!

Надпреварата с участието на състезатели от 46 клуба при по-големите и над 54 при родените 2000-1999-1998 г.се проведе в столичната зала "Хр.Ботев" на 20 и 21.02.

ОлимпияПри 63-килограмовите девойки - Ралица Коева стана вицешампионка.

Отлично бе представянето и на двете ни състезателки Магдалена Рангелова и Томина-Леонора Иванова. След победи над всичките си съпернички, те се изправиха една срещу друга във финала на категория до 57 кг.

В спора за златото заслужено надделя Рангелова, която придоби правото да представя страната ни на европейско първенство за кадетки.

При 50-килограмовите юноши Валентин Алипиев след три победи отстъпи на 1/2 финал на представителя на Хасково Хр. Христозов, който впоследствие стана победител в шампионата. В битката за бронза Алипиев победи Юсуф Вехов, а Красимир Дашев остана седми.

С още една шампионска титла ни зарадва и Ивет Николова при 48-килограмовите момичета.

Дебютантката Пламена Кирилова в катeгория 28 кг. спечели сребърен медал.

ОлимпияПри момчетата - Росен Петров,Кирил Стоянов и Богдан Калчев се класираха седми, след като не можаха да покажат истинските си възможности.

Михаил Кънчев при най-тежките, пък стана първата жертва на новите съдийски правила. След три убедителни победи той остана втори, след като бе отстранен от реферите във финала за хващане под кръста.

На 14.03.2010 г. в столичната зала "Хр.Ботев" се проведе най-престижното състезание за джудистите - Държавния личен шампионат, на който на база класиране се определят шампионите на България за 2010 г. Те влизат в състава на националния отбор и придобиват правото да представят страната ни на Балканиада. Надпреварата за призови места този път бе при юношите и девойки младша възраст.

Нашият отбор се представи с девет от най-подготвените си състезатели и се завърна с ОСЕМ ОТЛИЧИЯ, като възпитаниците ни играхаха 5 финала, 4 от които ПОБЕДНИ!

Изключително е представянето на девойките ни,които постигаха убедителни победи по пътя за златото и дадоха сериозна заявка за успех на предстоящите отборни първенства през месец юни.

  Шампионски титли спечелиха:
 • ОлимпияАндрея Паунова в катeгория 40кг.
 • Томина-Леонора Иванова в катeгория 57 кг.
 • Теодора Енева грабна златото, като надделя във финала при +63 килограмовите девойки над съотборничката си Лора Михайлова.
 • Със сребро се окичи и Кристин Кирилова в катeгория 44 кг.
 • От юношите ни най-добре се представи дебютантът ни в тежка категория Георги Георгиев, който стана вицешампион в конкуренцията на 26 състезатели.
 • Християн Тодоров в катeгория 46 кг. и Стилян Дерменджиев в катeгория 55 кг. с по пет победи и една загуба си извоюваха бронзовите медали.
 • Отличията си децата подариха на селекционерът им Ивайло Алипиев, който отпразнува на 14.03. рождения си ден и бе поздравен от спортния директор на Българската федерация по джудо Петьо Колев, колеги-треньори и спортни деятели.

Олимпия

Макар състезателния жребий да бе отредил на всичките ни възпитаници труден жребий - да изиграят още първите си срещи с най-сериозните си съперници,те доказаха силен дух и в годината на тигъра(техния талисман), показаха на всички, че ще трябва да се съобразяват с козлодуйчани през цялата състезателна година!

Джудо клуб "Олимпия" приключи подобаващо състезателната 2009 година. На 11-12.12. отборът се раздели, за да уважи поканите на организаторите на два турнира.

Олимпия В гр. София по-малките състезатели участваха в международен турнир "Олимпия 2009" в конкуренция с 48 отбора от пет държави.
При момичета и момчета родени 1996-1997 год. с осем медала в отделните категории се завърнаха:

 • Андрея Паунова в кат. 40 кг.- бронзов медал;
 • Деница Петрова в кат.40 кг.- бронзов медал;
 • Олимпия
 • Кристин Кирилова в кат.44 кг.- бронзов медал;
 • Томина-Леонора Томова в кат. 52кг.- сребърен медал;
 • Теодора Енена в кат.+ 57 кг. - златен медал;
 • Стилян Дерменджиев в кат. 55 кг.- сребърен медал.
При момичета и момчета родeни 1999-1998 г. с призове се отчетоха:
 • Ивет Николова в кат.40 кг. - сребърен медал;
 • Михаил Кънчев в кат. +63 кг. - сребърен медал.

Олимпия С 4 медала се завърнаха от традиционния фестивал на джудото в румънската столица Букурещ джудистите ни, който се проведе на 11.12.2009 год. Петимата българи се конкурираха с над 600 кадети и кадетки, деца родени 1995-1994 год.
При 50-килограмовите кадети шампион стана Валентин Алипиев,който не допусна да му бъде взета нито една оценка в 5-те изиграни срещи,а Красимир Дашев се нареди седми.
Магдалена Рангелова пък спечели сребро, а Ралица Коева завоюва бронз при 15-годишните девойки в категория 57 кг. При 60-килограмовите състезатели Александър Янков също е трети.

Олимпия

На 28 декември в зала "Европа" на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" гр. Козлодуй клубът организира новогодишно тържество, на което ще бъдат отличени 10-те най-добри спортисти на 2009 година и хората с принос за успехите им.

На 21.11.2009 г. в румънския град Александрия се проведе четвърти турнир по джудо "Златно кимоно" за деца родени 1998-1999 г., момичета и момчета 1997-1996 г.
На поканата на домакините се отзоваха 16 местни тима и българските: "Олимпия" Козлодуй, "Джудо спорт" Свищов и сливенският "Еврохолд", общо над 250 състезатели.

град Александрия, Румъния За разлика от миналогодишното издание, когато организаторите заложиха на масовостта, през тази нивото на турнира вдигна високо летвата с участието на водещите клубове по джудо в родната си страна.
Конкуренцията бе много сериозна, но организацията бе на ниво и турнира се превърна в хубав празник и за победители и за победени.

Само пет точки не ни достигнаха за почетно място в крайното класиране по медали. Четвъртото място се дължи на по-малкият брой участници, с които се представи клуба, но за това пък приносът на дванадесетте състезатели за достойното представяне на града и родината ни е повече от успешен.

град Александрия, Румъния При децата родени 1998-1999 г. със златен медал в категория 44 кг. се окичи Ивет Николова.

Кирил Николов не успя да покаже истинските си възможности оставайки пети след оспорван полуфинал в конкуренция от 18 състезатели при 30 килограмовите момчета.

Михаил Кънчев бе неудържим в тежка категория и също се завърна със злато.

Интересен е фактът, че в Румъния повече от джудо техниките, които нашата федерация разрешава, са забранени за тази възраст.

Това наложи бърза адаптация от страна на възпитаниците ни, а при някои и тотална промяна в играта. Не деветте спечелени отличия от дванадесетте участвали деца ни кара да се гордеем с постиженията им - почти 100 % успех, а факта,че успяха бързо да се приспособят към условията на непознати правила, приемайки ги като предизвикателство. Доказаха ни, че са истински бойци ТИГРИ - прозвище,с което ги наричат техните съперници в България.

град Александрия, Румъния При момичетата и момчетата родени 1996-1997 г. Андрея Паунова в категория 32 кг. не остави шанс на съперничките си, Томина-Леонора също бе без конкуренция, побеждавайки с чисти победи.

Първо място спечели и Теодора Енева с впечатляваща победа. Тя успя да надвие шампионката и надежда на Румъния, на собствен терен, въпреки, че румънката значително я превъзхождаше в килограмите.

Останалите медалисти в тази възраст са Елена Хърлечанова се завърна със сребро, а Георги Димитров с бронз при най-тежките.

Крайната рекапитулация: пет златни, два сребърни и два бронзови медали. Организаторите отличиха клуба с плакет, символ на приятелство и в памет на Румънският треньор Васил Гранон загинал трагично.