За клуба

Спортен живот

Приятели

История

История История

Когато през далечната 2003 година младата учителка Мария Енева заговаря сериозно за амбициите си да развива спорта джудо в град Козлодуй, мнозина са склонни да приемат всичко скептично и на шега.

История

"Като всяко ново начало и нашето бе трудно. Нетрадиционнен, опасен спорт, липса на условия и татами, но така силно мечтаех за собствено кътче- да разпаля в душите и сърцата на колкото се може повече деца любов към спорта и победата..."

През ноември 2005 година тя основава Джудо клуб "Олимпия" и става негов председател. История Целта e да утвърждава и развива спорта джудо като важен фактор за здравословното, физическо и интелектуално усъвършенстване на децата. Към идеите на клуба, с цел да развиват и защитават интересите му се присъединяват като членове на Управителния съвет известни спортни деятели и личности:

История

- з.т. Цветан Братов - треньор на XX век по лека атлетика;
- м.с. Емил Енев - Световен шампион по силов трибой,бивш национален състезател по вдигане на тежести;
- м.с. Бистра Григорова - бивша шампионка и състезателка по джудо на "Ботев" Враца;
- Сергей Попов - Балкански шампион за ветерани-лекоатлети; История

През 2006 година бившият състезател по джудо, Ивайло Алипиев обикаля спортните зали в търсене на спорт за невръстния си син Валентин. Намира го късно, но не се колебае: Джудо залата е най-подходящото място за детето му. Нещо повече - искрата на любимият спорт, горяла преди толкова време в душа му, връща самият него в залата - като съмишленик и треньор.

Клубът тръгва по-смело към нова политика: към целите на сдружението с нестопанска цел се добавят подготовка и организиране на състезатели за участие в състезания по джудо от местен, републикански и международен характер.

Към настоящия момент, в клуба тренират и се състезават 56 деца от пет до шестнадесет годишна възраст.

История