За клуба

Спортен живот

Приятели

Добре дошли в нашия сайт!

new year

Ние не можем да се гордеем и да ви представим един клуб с дългогодишна история и традиции в джудото, но ще ви разкажем как само за няколко години от непуполярен за Козлодуй спорт, успяхме да го превърнем в лидер за нашият град.

Нашето време-XXI век, се гордее със своето научно-техническо развитие. Това, обаче, промени нашите навици в живота диаметрално, в сравнение с тези на прародителите ни: ръчния труд е на изчезване, до местоработата си не ходим пеша, над осем часа работим или учим седнали, храним се нерационално, пушенето, употребата на алкохол и наркотици, особено сред младежите, достигат застрашителни размери.

Да мотивираш детето за една или друга дейност е водещо начало към успеха. Престъпление е да откриеш таланта и да не насърчиш неговото развитие. Примерите са много.

Не познаваме друга професия, която да въздейства повече върху развитието на личността от учителската, треньорската.

Избрахме този път, защото вярваме, че спортът променя изцяло живота на човека, че можем да помогнем на много деца да намерят своето място, да проявят своя талант, да се чувстват значими сред връстниците си, да успяват там, където са най - добри.

Награди

Идеята за създаване на групи, занимаващи се със атрактивни, нетрадиционни спортове се роди при обсъждане на проблема за осмисляне свободното време на децата чрез извънкласни занимания – инициатива на Гражданския кръг към СОУ “Св. св. Кирил и Методий”, в който ние сме родители - доброволци.

Започнахме треньорска дейност като превенция за деца с проблемно поведение, социално слаби и/или неангажирани в учебния процес, чрез ЦПВРД разширихме влиянието си и сред ученици от всички училища на територията на града.

Нямахме база. Намерихме решение - едно от мазетата на училището ни стана тренировъчен салон, стари гимнастически постелки - “татами”.

планината Олимп Кръстихме нашия клуб “Олимпия”, защото обичахме предизвикателствата и мечтаехме да покоряваме върхове!

Духът на бойните изкуства: самоуважение, чест и достойнство бе духовна храна и етичен кодекс за нашите възпитаници - Да бъдат етични в отношенията си, да се учат, да не се примиряват с постигнатото, да трепти в сърцата и душите им любов към спорта и победата, да вярват, че трудът е верния път към успеха…

Успехът не закъсня!

Медали