За клуба

Спортен живот

Приятели

Успехи

Първите ни трима участници на републиканско първенство през 2005 година: Гергана Кашева, Димитър Димитров и Александър Терзийски, ни дариха с два медала.

Медали

През следващата 2006 година нашите състезатели спечелиха 27 медали от републикански първенства и още 31 от международни турнири.

В състезателната 2007 година Клубът извоюва:

29 медали-златни, сребърни и бронзови от Републикански първенства и - 56 медали, от които 23 златни от Международни турнири.

- през месец май в град София на Държавния отборен шампионат, момичетата от Джудо клуб ”Олимпия” триумфираха със златната купа и станаха републикански шампионки на България.

През състезателната 2008 година джудистите от нашия град участваха и в двата кръга на Републиканските лични първенства и шампионати в гр.София за възрасти от деца род. 1998 г. до юноши и девойки младша възраст. Те извоюваха девет златни,четири сребърни и седем бронзови медали, както и шест престижни пети призови места.Трима от възпитаниците ни- Лора Атанасова в кат.48 кг. Томина-Леонора Томова в кат. 44кг.и Валентин Димитров в кат. 34 кг. дублираха републиканските си титли.Не са малко и отличията ни от последните международни турнири.

Медали

На 29.11.2008 г. в гр. Александрия се проведе международен турнир по джудо с участието на 24 отбора от Румъния. Нашият клуб участва с шестима състезатели по покана на румънския клуб и защити достойно името на града и родината ни извоювайки пет медали в различните категории.

През декември в Букурещ на фестивала на джудото, 867 състезатели от различни страни се бореха за призовите места. Със седем медала от десет представители се отчетохме блестящо.

Признание за труда на състезателите от Джудо клуб “Олимпия” са и номинациите на наши състезатели за Спортисти на Община Козлодуй за 2006 год.-(Виктория Стоянова), 2007 и 2008 година - младата надежда, 13 годишния Валентин Димитров.

Медали

Щом веднъж самочувствието на едно дете започне да расте, и постиженията му нарастват. Стената на славата в нашата зала натежа и с постиженията ни през 2009 година От републиканските шампионати за момичета и момчета, юноши и девойки мл.възраст спечелихме дванадесет медала. От участието ни в международни и национални турнири - 98 медала.

Андрея Паунова и Теодора Енева при момичетата, Ралица Коева и Валентин Алипиев при юни девойки младша възраст са ЗЛАТНИТЕ НИ шампиони на републиката.

На престижният форум - Балканиада за юнoши и девойки родени 1995 година, провела се на 08-09.08.2009 год. в Турция - Валентин Алипиев доказа класата на Козлодуйският ни отбор, завръщайки се в родината с най-почетното отличие: Балкански шампион!

Медали

Другата ни участничка в националния отбор - Ралица Коева се класира на пето място! Предстоят ни още три състезания, към които гледаме с надежда за един достоен завършек на състезателната 2009 година.

Като надграждане на целите ни бе ангажиране в клуба на деца с наднормено тегло и здравословни проблеми. Резултатите от нашата дейност бе почувствана в най-голяма степен от родителите на тези деца, а най-вече от самите деца, които приеха спорта като алтернатива на летаргията, като алтернатива за здраве и жизненост.

Медали

За да решим този проблем и осигурим равностойно присъствие в залата,кимона и на социално слабите деца, разработихме, програми за осмисляне свободното време на учениците чрез спорта джудо. “Да върнем децата в училище чрез спорта и спортсменството” и другият ни проект “Следвай примера на успеха” ни осигуриха финансиране от ДАМС. Ние сме единственият клуб на територията на област Враца, който в няколко поредни години, печелейки проекти, дава възможност на децата да практикуват любимият спорт джудо и да го популяризират чрез различни дейности.Една от тях е организацията на турнир, който е на път да стане традиционнен, провеждайки се за трета поредна година.

Не без гордост ви запознаваме с богатата колекция от успехи, извоювани в краткия състезателен период от съществуването на Клуба.

Медали

Доволни сме, че днес, състезателите ни са пример за подражание и модел на реализация и в учебния процес, и на спортното поле, което също отчитаме като безспорен успех. Нашите възпитаници заслужено се радват на извоюваните медали, но по-важно и за нас, и за тях е въздействието, което успехите им оказват върху другите- една истинска и много силна мотивация за различен подход към отговорностите на ежедневието и потребност от полезни ангажименти.

Не на последно място, искаме да отбележим и нещо друго: в трудния път към успеха, джудо клуб “Олимпия” успя да се изгради като едно голямо, задружно семейство, в което съперниците за медали на татамито, могат да бъдат приятели в училище и в живота.

Медали

Приятелството, сигурно рамо и за победителя и за победения - ето това е най-ценното, което постигаме. И то е част от алхимията на успеха!